Waarom is de cloud soms niet flexibel?

Terwijl de cloud providers om het hardst roepen dat ze flexibel zijn, is dat vaak maar gedeeltelijk waar. Zo lang u past binnen hun standaarden en alleen maar groeit, is ‘the sky the limit’. Vreemd genoeg kunt u, zelfs bij groei, in de knoop komen omdat u dan soms moet migreren naar een groter account.

Kunt u bij Amazone of Azure niet de mogelijkheden en service vinden die u nodig heeft?

Maar laten we eerlijk zijn; niet alle ‘workloads’ passen in de standaard van AWS of Azure. Er zijn situaties waarbij u met specifieke gegevens en applicaties liever niet die public cloud in gaat. En er zijn ook situaties waarbij u zelfs niet terecht kunt in hun omgeving; bijvoorbeeld met specifieke legacy applicaties. Ook als u heel specifieke eisen stelt rond privacy komt u niet uit in de Public Cloud. Daar hebben wij een oplossing voor gemaakt.

Hoezo is GuardData van AXEZ écht uniek?

GuardData® is ontstaan uit de visie dat de meest robuuste en stabiele infrastructuur ontstaat als je al het beste kiest van
wat HPE te bieden heeft. Dat pakte opvallend goed uit.

Met de oplossingen, ervaring en ondersteuning van de absolute wereldspeler HPE is een flexibele private cloud omgeving
opgezet: GuardData®. Dat is op zich al uniek. Maar dat is niet het enige. De veelzijdigheid en de wensen van de klanten van
AXEZ zijn hierbij ons uitgangspunt geweest, niet de wens om ‘de massa ’ te bedienen.

Bij GuardData® is uitzondering standaard

Omdat flexibiliteit zo belangrijk is hebben wij geen voorwaarden gesteld, maar mogelijkheden gecreëerd. Zodra een klant een uitzonderlijke wens heeft maken wij de benodigde omstandigheden juist repeteerbaar.
Dan is de uitzondering dus opeens standaard. Dat maakt het ook makkelijker voor klanten om later meer omgevingen, applicaties en gebruikers te implementeren.

Er zijn nog meer belangrijke verschillen. Het gaat een beetje te ver om die allemaal uitgebreid toe te lichten. Daarom even een snelle opsomming.

  • Opschalen, afschalen, prestaties en voorspelbaarheid van kosten. Maar dan echt, zonder herinstallatie en ook echt downgraden. Dus ook in kosten 🙂
  • Security & Compliance. Diverse zorgorganisaties gebruiken GuardData® zelfs voor off-site back-ups omdat men daarmee aan alle belangrijk NEN en ISO normen voldoet, zelfs voor patiëntgegevens. Een veilig idee, toch?
  • Easy Multi Cloud & Hybrid IT. Het is mogelijk om workloads te verplaatsen van je eigen infrastructuur naar GuardData® of naar Azure of AWS. Met de Easy Hybrid Cloud manager is dat bijna ‘Drag N Drop’.

Goed verhaal, maar hoe maak je het waar?

Er is eigenlijk maar één manier om te bewijzen hoe flexibel we zijn: kom maar op met uw uitdaging. Wij regelen met alle plezier een Proof of Concept voor alle organisaties die een uitdaging hebben bij AWS of Azure. Wij zullen laten zien wat de waarde is van onze principieel andere aanpak.

Lees hier verder over de verschillen met andere Cloud providers (.PDF)

Bekijk een aantal klantcases van GuardData® via deze link

Voor meer informatie kun je ons bellen op  088 – 2939 999