Top 5 redenen om te kiezen voor Hybride infrastructuur

Nog even terug naar de basis: Wat is hybride IT?

Hybride IT is de combinatie van on-premise en cloud oplossingen.  Simpel gezegd betekent het dat u zaken die veilig en voorspelbaar moeten zijn in uw traditionele IT-omgeving behoudt, terwijl u standaardapplicaties en meer flexibele data (mobility en IoT) verplaatst naar de cloud. De veiligheid en controle van uw on-premise IT. De inzichtelijkheid van de kostenvoordelen in de cloud.
Wie wil dat nou niet? Zo kunt u workloads daar opslaan waar ze het meeste waarde genereren tegen de laagste kosten.

Meer informatie

René van Dop
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Hidden

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Een win-win situatie voor uw IT Infrastructuur

Cloud computing biedt veel bedrijven een alternatief ten opzichte van een on-premise IT-omgeving met name op het gebied van flexibiliteit, lagere initiële investering én schaalbaarheid. Een puur cloud-model is vaak alleen aantrekkelijk voor bedrijven met weinig of geen bestaande infrastructuur. Uw bestaande, on-premise IT infrastructuur
biedt u meer veiligheid en controle over uw gegevens en performance. Wilt u allebei? Dan biedt een hybride IT-model u de juiste infrastructuur; u houdt uw bedrijfskritische applicaties en diensten op uw eigen locatie, binnen de eigen firewalls en de niet bedrijfskritische applicaties en diensten migreert u naar de cloud.
Deze hybride aanpak combineert het beste van twee werelden en geeft u meer opties om specifieke taken uit te voeren.

Waarom hybride IT?

Met een hybride IT-infrastructuur kunt u beslissen welke workloads u in de cloud zet en welke u in uw eigen, on-premise IT houdt.
Zo creëert u een aanpasbare infrastructuur waarmee u aan de(wisselende) vraag van uw bedrijf voldoet. In het recente Spiceworks onderzoek¹ zei 93% van de IT professionals dat hun organisatie een hybride IT aanpak gebruikt of het komende jaar overweegt.
Vaak zijn beslissingen met betrekking tot de locatie van gegevens tactisch of strategisch. Dat wil zeggen dat een workload die van cruciaal belang is voor het bedrijf of zeer gevoelige informatie bevat, binnen de firewall van het bedrijf kan worden gehouden.
Een grotendeels ongedifferentieerde applicatie kan daarentegen in de public cloud geplaatst worden. Een bedrijf kan een toepassing in een private cloud testen en daarna omzetten naar een public cloudplatform om reden van kostenefficiëntie, of weer terugschakelen.

AXEZ en HPE helpen u graag met het creëren van de juiste hybride IT-infrastructuur op basis van uw specifieke behoeften.