School Oekraïense kinderen binnen 1 week ingericht voor digitaal onderwijs

Op maandag 4 april is in Eindhoven een school geopend speciaal voor Oekraïense kinderen. Op verzoek van de gemeente Eindhoven is dit mogelijk gemaakt door SILFO (St Internationaal en lokaal funderend onderwijs) en AXEZ.

Er is gekozen om de Oekraïense kinderen bij elkaar op 1 locatie (basis- en voortgezet-) onderwijs te bieden zodat broers en zussen en bekenden bij elkaar in de buurt kunnen blijven.

AXEZ ICT Services heeft van SILFO het verzoek gekregen om binnen één week een oude locatie van de school weer volledig operationeel te maken. Op deze locatie krijgen sinds maandag 120 en uiteindelijk maximaal 600 leerlingen les uit het digitale lesprogramma dat in de Oekraïne beschikbaar was sinds Corona.

“AXEZ is preferred supplier van onze IT infrastructuur én de beheerder van gr​ote delen van ons netwerk. Het is dus logisch dat wij hen vroegen om deze oudere locatie snel operationeel te maken en op te nemen in de complete infrastructuur. Het is hartverwarmend dat zij dit belangeloos hebben willen doen”, aldus Petra  de Bruijn (College van Bestuur SILFO).

Barry van Beem (COO AXEZ) vertelt: “Omdat wij het bestaande netwerk met 4 locaties, ruim 600 medewerkers en meer dan 4.000 leerlingen de afgelopen jaren hebben mogen moderniseren, was het goed mogelijk om snel een locatie toe te voegen. Met de apparatuur en beheersoftware van HPE Aruba en de ervaring van onze mensen was het mogelijk om binnen twee weken nadat wij er van hoorden en binnen 1 week na de ‘Go’ de locatie op te leveren. Ook HPE Aruba heeft daarbij waardevolle ondersteuning gegeven. Wij zijn blij dat we een wezenlijke bijdrage konden leveren”.