Scality Sluit Partnership met AXEZ

Scality, wereldwijd een absolute autoriteit op het gebied van softwarematige opslag, is een partnership aangegaan met AXEZ. De Nederlandse specialist op het gebied van databeschikbaarheid en tevens HPE Platinum Converged Infrastructure-partner wordt wederverkoper van Scality.

AXEZ gaat de Scality RING verkopen in een pay-per-use model. “Dat doen we in de vorm van een volledige on-premise implementatie, of als hybride oplossing voor organisaties die behoefte hebben aan innovatieve en kosteneffectieve oplossingen om te voldoen aan hun opslagbehoefte,” zegt René van Dop, CEO van AXEZ. De Scality RING gaat de basis vormen van het nieuwe aanbod van AXEZ op het gebied van geautomatiseerde Storage-as-a-Service (StaaS).

AXEZ heeft voor Scality gekozen vanwege de technische robuustheid en het vermogen over de volle breedte storagegerelateerde uitdagingen aan te pakken zoals back-up, archivering, bestandssynchronisatie en -deling én hoge capaciteit. René van Dop: “HP is een van onze belangrijkste partners én HP is een van de belangrijkste OEM’s van Scality dus deze samenwerking is uiterst logisch. De Scality RING maakt dat we een nog grotere doelgroep kunnen voorzien van passende dataservices, variërend van backup-as-a-service tot en met gehoste opslagdiensten.”

Organisaties in alle sectoren worstelen met groeiende hoeveelheden data. RTO/RPO-tijden zijn korter geworden, back-ups voldoen niet meer aan de vereisten en de kosten van het implementeren van een nieuwe omgeving op basis van het traditionele model zijn onbetaalbaar geworden. Datamigratie is dé oplossing. Door de minst gebruikte data van de klant te verplaatsen naar de cloud en deze te archiveren, zorgt AXEZ ervoor dat de totale eigendomskosten (TCO) voortaan vooraf beter in te schatten zijn (door de uitgavenbenadering te wijzigen van CAPEX naar een hybride CAPEX/OPEX-model).

“Ik ben heel blij met de samenwerking. AXEZ heeft eenzelfde heldere focus als wij op de noodzaak van databeschikbaarheid. Het is een gevestigde naam in Nederland met een mooie klantenset. Alle bedrijfstakken, van de financiële en de juridische sector tot en met de gezondheidszorg, zullen dankzij AXEZ profiteren van de RING-technologie van Scality.”Erwan Menard, President en COO van Scality

De klantwens is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Er is behoefte aan schaalbare opslagoplossingen waarmee flexibel invulling gegeven kan worden aan de groeiende tijdelijke opslagwens van ‘hot data’ alvorens deze te archiveren. Daarom zijn softwarematige oplossingen voor gegevensopslag voor de korte termijn voor veel organisaties cruciaal geworden. “De softwarematige opslagoplossing van Scality is uniek in zijn soort en past hierin optimaal,” verklaart René van Dop. “De kernbeginselen van het ontwerp maken het voor ons mogelijk snel en efficiënt maatoplossingen voor klanten op te zetten.” AXEZ is in staat de activiteit op locatie bij de klant real-time te monitoren om zo toe te zien op de benutting en het daadwerkelijke gebruik van de Scality RING. “Vervolgens is het mogelijk om, naar gelang de veranderende klantbehoefte, de capaciteit vrijwel real-time naar boven of naar beneden aan te passen.”

René van Dop; “De lokale aanwezigheid van Scality in Nederland, gekoppeld aan de technische ontwikkelcapaciteiten van het bedrijf en de bestaande relatie met HP, zorgen ervoor dat Scality een ideale partner voor ons is. We verheugen ons erop deze innovatieve technologie aan te bieden aan onze klanten en de RING een integraal onderdeel te maken van ons aanbod van clouddiensten”

scality-logo-bijgesneden