Alle patiëntdata OLVG veilig opgeslagen en beheerd

De fusie van twee ziekenhuizen brengt de nodige veranderingen met zich mee, zeker op ICT gebied.
Hewlett Packard Enterprise Platinum Partner AXEZ bood samen met ARP en HPE de beste server- en storageoplossing voor het patiëntinformatiesysteem Epic van OLVG. De partners zorgden voor een soepele implementatie en uitstekende service.

Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en Sint Lucas Andreas Ziekenhuis zijn sinds juni 2015 samen OLVG: het grootste topklinisch ziekenhuis van Nederland.

 

Meer informatie

René van Dop
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Hidden

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

ICT van levensbelang

Tegenwoordig ondersteunt ICT het werk van de artsen helemaal bij het behandelen van de patiënt. Als de ICT niet werkt, kan de dokter niet werken, zo simpel is het. We hebben geen papieren dossiers in mappen meer. Het is óf de computer of niets.

Vanwege de ophanden zijnde fusie besloot OLVG om voor beide locaties hetzelfde patiëntinformatiesysteem te gaan gebruiken. De keuze viel op Epic, een wereldwijd bekend systeem uit de Verenigde Staten. De software moest moeiteloos draaien en de data moesten redundant worden opgeslagen. Daar lag de uitdaging voor OLVG, AXEZ en HPE, want Epic heeft hele strenge specificaties opgesteld voor de systemen die zij wel of niet ondersteunen. Daardoor is Epic heel erg bepalend geweest in de configuratie van het server- en storagesysteem.

Totaalplaatje

Gerard Heiner, Hoofd Automatisering bij OLVG, legt uit waarom de keuze op de combinatie HPE en AXEZ viel: “Natuurlijk was de prijs belangrijk, maar door de vele voordelen van de door HPE en AXEZ geboden oplossing, hoefden we niet lang na te denken over de overstap. Het was echt een goede aanbieding op gebied van hardware, kennis én service. Omdat het totaalplaatje klopte besloten we na twaalf jaar met een andere leverancier te hebben gewerkt, over te stappen op de oplossing van HPE. De aanbieding, de mensen die we gesproken hebben, de filosofie van AXEZ, de technologie die werd aangeboden en het servicepakket. Voor ons allemaal redenen om te kiezen voor een langdurige relatie met een nieuwe leverancier.”

OLVG toegangNaast de veel hogere snelheid en betere prestaties die de HPE hardware biedt, zijn er nog meer voordelen. Heiner: “Met de huidige oplossing hebben we minder stroom en koeling nodig. Tevens is onze footprint kleiner, omdat het aantal benodigde U’s flink minder is. Waar we vroeger kasten vol hadden staan met servers, is het nu een bodempje. Dankzij de SSD-schijven is alles kleiner én sneller geworden. De migratie ging heel goed. De nauwe samenwerking tussen onze ICT’ers en die van AXEZ zorgde ervoor dat alles snel, soepel en volgens planning verliep.”

Support en Proactive services

HPE biedt dankzij de Proactive Services zo’n hoge mate van service dat OLVG er zelf eigenlijk geen werk meer aan heeft. Heiner: “Dat werkt heel erg goed. Voorheen moesten we altijd zelf bellen en van alles opsturen voordat we geholpen werden. Nu komen we ’s ochtends binnen en dan vinden we bij wijze van spreken de harddisk al op ons bureau. Mét een melding in de mail dat er iets kapot is gegaan en dat de monteur onderweg is. Dat geeft echt een veel beter gevoel dan dat je het achteraf zelf allemaal moet regelen.”

De voordelen van AXEZ / HPE Proactive Services

  • Tijdsbesparing, want er wordt snel gereageerd door HPE specialisten
  • Proactiviteit voorkomt uitval van hardware
  • De nieuwste tools zorgen voor rapportages op maat
  • Ondersteuning voor hard- én software is slechts één telefoontje verwijderd
  • Experts in escalatiemanagement staan paraat wanneer dat nodig is
  • End-to-end call ownership door specialisten met geavanceerde technische expertise

Referentie Case SJG Weert


AXEZ en HPE laten eHealth soepel functioneren bij SJG Weert

Lees verder