Aruba ClearPass for Secure Network Access Control

Precies weten wie en wat er gebruik maakt van uw (WiFi) netwerk?

Weet u wie (of wat) er connectie maakt met uw netwerk? Weet u zeker dat u het weet?

Het kunnen bezoekers zijn of nieuwe medewerkers, het kunnen desktops zijn, tablets, internet camera’s, telefoons, hackers, hoe kunt u het tegenwoordig nog overzien? Met Aruba ClearPass kunt u het wel overzien, zeker weten.

Aruba Clearpass zorgt voor een gastvrij netwerk, waarop alleen goedgekeurde en geauthentiseerde apparaten of gebruikers kunnen connecten. Daardoor is het mogelijk om de veiligheid en goede werking van het netwerk te garanderen, zonder een dagtaak te hebben aan het beheer.

Eenvoud in beheer

U kunt vooraf bepalen wat voor apparaten zich aan het netwerk mogen verbinden, welke gebruikers connectie mogen maken en welke verbindingstypen toegestaan zijn.

Aruba Clearpass zorgt voor het automatisch scannen en profileren van apparaten. U hoeft dus niet zelf een lijst te maken van toegestane apparaten, maar dat kan wel. ‘Bring Your Own Device’ is zo een stuk eenvoudiger. Met Policy Manager kunt u rechten toekennen op basis van gebruikerskenmerken (groepen en permissies). Of het nu gaat om eigen medewerkers, studenten of gasten, u heeft er controle over.

U kunt de beveiliging ook nog uitbreiden met Third Party Solutions, denk aan Two Factor Authentication, waarbij gebruikers zich moeten authentiseren met een beveiligingstoken of extra veiligheidscode. U kunt de beveiliging zo generiek of specifiek maken als u zelf wilt, tot op het MAC adres van één specifiek apparaat aan toe.

Gastvrij zonder compromissen

Met Clearpass kunt u dus eenvoudig heel veel apparaten, gebruikers en verbindingstypen ondersteunen met apparatuur van verschillende merken, met verschillende operating systemen. Gasten kunnen via geautomatiseerde workflows (bijvoorbeeld met identificatie via email of telefoon) en een gastenportaal in uw eigen huisstijl, worden toegelaten op het netwerk. Het is zelfs mogelijk om health checks uit te voeren op computers die connectie willen maken met uw netwerk!

Dit is natuurlijk allemaal mooi, maar het belangrijkste is toch wel dat u dit kunt verzorgen en beheren vanuit één plek, met één overzicht van uw netwerk. Wat er ook is aangesloten, hoe het ook is aangesloten en waar vandaan die connectie ook komt: u zult het zien en u heeft er controle over.

White paper en meer informatie

Meer weten over Aruba Clearpass Network Access Control van HPE?

Download het whitepaper:  Device visibility, Control and Attack Response

Meer informatie?

Profielfoto van Rene van Dop
René van Dop
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Hidden

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Aruba Secure Network Access Control

Agentless policy control & visibility
Wireless, wired & Internet of Things
Guests, BYOD & company devices
Secure acces & automated response

Aruba WiFi

Altijd en overal betrouwbare WiFi

Tien jaar geleden was een WiFi-netwerk ‘nice to have’. Men had hier en daar in een vergaderruimte een access point aan het plafond hangen, want dat werkte zo lekker samen.

Met de komst van #GenMobile is het ‘WiFi’-netwerk getransformeerd naar “business critical”. Dit betekent niet alleen een hoog beschikbaar, maar zeker ook een betrouwbaar en veilig WiFi-Netwerk.

Lees verder over Aruba WiFi oplossingen

Network Automation

Waarom Network Automation?

Networking automation, zoals automation in het algemeen, wordt vaak gezien als een manier om netwerktaken sneller uit te voeren.
Het is dan ook fijn wanneer deze taken sneller uitgevoerd zijn, maar dit is niet altijd het probleem wat opgelost moet worden.
Uit onderzoek blijkt dat 80% van het niet (goed) functioneren van netwerken wordt veroorzaakt door “human errors”; gebrek aan kennis, vergeten configuraties, of doodgewone typefouten.

Lees verder over Aruba Network Automation

AXEZ zorgt voor gemak en continuïteit in complexe ICT infrastructuren. Van de werkplek tot Multi Cloud oplossingen, beschikbaarheid van informatie en gebruiksgemak zijn de basis van plezierig en effectief werken.

Wij zijn uw (HPE only) partner voor een future proof organisatie in de alsmaar veranderende wereld.

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.