Minder beheer en grotere capaciteit voor EPZ

EPZ in Borssele produceert elektriciteit met behulp van een kernreactor. Bij het bedrijf werken ongeveer 550 medewerkers. ICT wordt op verschillende niveaus ingezet binnen EPZ. Ondersteunend aan de bedrijfsvoering, zoals financiële processen, maar ook aansturend. Het is voor EPZ natuurlijk essentieel om te weten wat er in de kernreactor gebeurt en wanneer er onderhoud moet plaatsvinden.

Onder leiding van Hendrik-Jan de Graaf, Manager ICT, werken Stefan Koster en zijn collega’s aan de ICT van
EPZ. Zowel aan dagelijkse werkzaamheden als aan grotere projecten, zoals de aanschaf van een nieuwe data-infrastructuur. Stefan Koster: “Onze bestaande server- en storageoplossing was aan vervanging toe. Vanuit de
reeds aanwezige HPE omgeving, waarmee we verder wilden, zijn we onze kwalificatie begonnen.

“HPE maakte de ICT-infrastructuur zo compleet dat wij volledige replicatie kunnen draaien binnen onze twee datacenters op het EPZ-terrein.”

Al gauw bleek vernieuwen evenveel te kosten als het verlengen van support op de verouderde omgeving.
Het was voor ons rendabel om voor een nieuwe infrastructuur te kiezen met bovendien tweeëneenhalf keer zoveel capaciteit. De uitdaging was om onze ERP-oplossing te behouden. Met randvoorwaarden kwamen we tot een nieuwe robuuste, meerjarige oplossing.”

Supersnelle doorlooptijd

De totaaloplossing waarvoor werd gekozen bestaat uit een complete HPE Converged Infrastructure; 3PAR storage, Blade servers, networking, StoreOnce backup en management software. In slechts zes weken tijd is de oplossing geleverd, geïnstalleerd en gemigreerd. Dat is erg snel voor een dergelijk project.

Lees in de uitgebreide Reference Case o.a. over de gekozen oplossingen, de servicenormen en de aanpak van dit project.

DOWNLOAD CASE EPZ