Mijn 3PAR vervangen of niet?

Is uw 3PAR storage omgeving 3 jaar of ouder?
Dan vraagt u zich wellicht af wat de volgende stap zal zijn.
Laten we even op een rijtje zetten wat de mogelijkheden zijn, welke keuzes heeft u?

Laten we eerst duidelijk stellen dat HPE 3PAR niet ‘end of life’ is.
Volgens Gartner is HPE  een Leader in all-flash storage oplossingen.
Meer dan de helft van de klanten van HPE denkt binnen 5 jaar een all-flash data center te hebben en dat kan heel goed met 3PAR storage oplossingen.

Voordelen van 3PAR
3PAR heeft als belangrijk voordeel dat je gebruik maakt van één management console, één operating system, één architectuur. Maar bij de processoren gaat het juist om meer dan één. 3PAR is beter dan de concurrentie in omgevingen met mixed workloads, doordat er aparte processoren gebruikt worden voor onder andere deduplicatie en workloadverdeling.
De 3PAR en Nimble storage oplossingen beschikken over indrukwekkende flash prestaties, verrijkt met een intelligente laag die 86% van alle issues voorspelt en voorkomt. Met AI en machine learning leert het systeem van de wereldwijde installed-base waardoor het een beschikbaarheid kan garanderen.

Onderhoud verlengen en eventueel uitbreiden van uw bestaande 3PAR  omgeving
Soms is het niet helemaal duidelijk wat de behoeften van uw organisatie zijn in de nabije toekomst. Om een jaartje te overbruggen is verlengen van het onderhoud en eventueel een beperkte uitbreiding een prima keuze.
De bedrijfszekerheid kunt u garanderen dankzij de garanties en services van HPE en AXEZ. De kosten zijn voorspelbaar en u heeft de handen vrij voor toekomstige innovaties.

Vervangen door 3PAR of iets anders?
Als duidelijk is wat de wensen van uw organisatie zijn in de komende jaren, dan is het vaak voordeliger om de huidige omgeving te vervangen. De beste keuze kan heel goed een nieuwe 3PAR omgeving zijn of HPE Nimble. Daarnaast zijn er meerdere oplossingen beschikbaar. Wij weten wat er nu beschikbaar is en welke oplossingen er binnenkort beschikbaar zullen komen.  Bovendien weten wij als geen ander hoe u tot de beste storage architectuur komt.

Het is vooral belangrijk om na te denken over:

Cloud readiness Het verplaatsen van data van lokale systemen naar de cloud of andersom
Intelligence Problemen voorkomen, opsporen en analyseren
Eenvoudig beheer Eenvoud in schaalbaarheid, verdeling van capaciteit en complexiteit
Performance & garanties De toepassing van de informatie dicteert de gewenste snelheid en uptime garanties. Bij ons kan die garantie oplopen tot 100%.

HPE in de cloud?
Ook als u gebruik wilt maken van cloud capaciteit, heeft AXEZ de ideale oplossing. AXEZ heeft een eigen private cloud omgeving beschikbaar voor klanten die is gebaseerd op HPE oplossingen. Dat maakt het mogelijk om werkelijk naadloos aan te sluiten op uw lokale (on-premise) storage oplossingen.
Dit is een prima oplossing om tijdelijk capaciteit toe te voegen of om structureel flexibiliteit en schaalbaarheid tot uw beschikking te hebben.

 

Assessment of second opinion?
Wilt u goed laten inventariseren wat voor u de beste mogelijkheden zijn? Laat dan een assessment doen door onze storage architecten.
AXEZ helpt u om uw huidige en toekomstige behoeften in kaart te brengen, een realistische roadmap op te stellen met heldere prioriteiten en een storage-omgeving op maat te ontwerpen.
Ook na die stap helpt AXEZ u met de migratie van uw workloads, de training van uw personeel en de nodige ondersteuning om uw storageomgeving draaiende te houden. Vandaag én morgen.

AXEZ bestaat nu 10 jaar en staat uw organisatie bij met kennis, ervaring, ondersteuning en oplossingen op maat.

Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.