Network Automation

Waarom Network Automation?

Networking automation, zoals automation in het algemeen, wordt vaak gezien als een manier om netwerktaken sneller uit te voeren.
Het is dan ook fijn wanneer deze taken sneller uitgevoerd zijn, maar dit is niet altijd het probleem wat opgelost moet worden.
Uit onderzoek blijkt dat 80% van het niet (goed) functioneren van netwerken wordt veroorzaakt door “human errors”; gebrek aan kennis, vergeten configuraties, of doodgewone typefouten?

Consistentie in het netwerk
Het begint al met het design van het netwerk. Het design moet worden gemaakt met automatiseren in je achterhoofd. Niet te complex en op basis van blauwdrukken. Door de uitrol van switches en netwerk taken te automatiseren versnelt u niet alleen processen, maar dit geeft ook minder kans op fouten en zorgt tevens voor consistentie binnen de gehele infrastructuur, wat uiteindelijk weer resulteert in hogere beschikbaarheid.

“Anything that can be documented should be automated”.

 

Meer weten over Network Automation?

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Automatiseer waar je kan

Waarom zelf het wiel uitvinden als er genoeg tools en scripts zijn die uw automatiserings-vraagstuk kunnen beantwoorden. Denk hierbij aan; Aruba Central, Aruba NetEdit, Aruba ClearPass, Arista’s CloudVision, Ansible, Netmiko en python scripts, dit zijn een aantal voorbeelden van applicaties die ontwikkeld zijn voor automatiseren van netwerk-taken.

Next-Generation Network Engineers

De Next-Generation Network Engineers van AXEZ zijn gespecialiseerd in diverse scripting en automation-tools en kunnen u met onze jarenlange ervaring op het gebied van network-automation helpen om;
• Blauwdrukken te ontwikkelen voor DataCenter- en Campus-switches
• Geautomatiseerd switches uitrollen middels verschillende tools
• Configuratie-changes consistent doorvoeren
• De beschikbaarheid van uw netwerk verhogen middels diagnostics- en compliancy-checks
• Integratie MDM/Firewall of virtualisatie toepassingen
• (REST-)API Vraagstukken