Aruba ClearPass

De ontwikkeling van Internet of Things (IoT) brengt naast kansen ook veel risico’s met zich mee.
Veel apparaten bevatten kwetsbaarheden waarvoor nauwelijks of geen beveiligingsupdates uitkomen.
Op die manier kunnen deze apparaten door hackers worden misbruikt (bijvoorbeeld voor DDoS-aanvallen).
De bedreigingen van uw infrastructuur komen dus niet meer alleen van buitenaf, maar steeds meer door (IoT)-apparaten van binnen uit het netwerk, en omzeilen daarmee de perimeter firewall. Traditionele netwerken zijn vaak statisch geconfigureerd en laten alles op het netwerk toe wat aangesloten wordt wat dus een groot risico met zich mee brengt.
Om u te beschermen tegen de risico’s van IoT is het van belang dat u elk apparaat in het netwerk detecteert, identificeert en kwalificeert voor u het op uw netwerk toelaat.

Geavanceerd “Network Access Control”
Met Aruba ClearPass verhoogt u de beveiliging van het netwerk, zonder extra IT- beheer kosten. Met de “Adaptive Trust Defense” eigenschap die Aruba ClearPass heeft minimaliseert u alle risico’s op het gebied van IoT en heeft u volledige inzicht en controle over alle apparaten in uw netwerk. Na het identificeren van alle bedrade, mobiele en IoT apparaten op uw netwerk kunt u op basis van policies, dynamisch een role toewijzen aan een apparaat of gebruiker. Aan de hand van opgeslagen profielgegevens worden veranderingen in endpoint-profielen realtime opgespoord. Ook kan bij de signalering van abnormale of ongewenste netwerk-activiteiten middels Aruba Security Exchange (Integratie met Firewalls, MDMs en SIEM oplossingen) de autorisatierechten dynamisch worden aangepast. ClearPass kunt u zonder problemen toepassen op Multi-vendor WiFi en vaste netwerken zonder daarbij enige functionaliteit te verliezen.

Bekijk de visie van Aruba op het gebied van totale netwerkbeveiliging

Vraag een onsite ClearPass demo aan

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

BYOD en Gasten eenvoudig beveiligd

Door gebruik te maken van de op rol gebaseerde netwerk toegang, kunt u verschillende rechten toewijzen aan uw medewerkers, leveranciers en gasten. Met de ClearPass Guest module kunt u een volledig in uw huisstijl aangepaste pagina’s inrichten voor gasten registratie. Middels onboarding kunt u op basis van zelfregistratie eenvoudige en geautomatiseerde security-configuratie op verschillende BYOD-apparaten (Laptops, Tablets en smartphones) realiseren.

Waarom u kiest voor AXEZ en Aruba Clearpass:
De consultants en engineers van AXEZ hebben jarenlange ervaring op het gebied van netwerk authenticatie, security en automation. Samen met Aruba Networks kunnen wij voor u een secure en flexibel campus netwerk bouwen waar de business van vandaag de dag om vraagt.

Voordelen van Aruba Clearpass zijn:
• Ondersteuning voor Multi-vendor WiFi en vaste netwerken
• Een compleet en duidelijk overzicht van alle verbonden apparaten
• Uitgebreide integratie met SIEMs, firewalls en antivirus oplossingen
• Uitgebreide role- en device-based netwerktoegang voor wired, wireless en VPN
• Built-in device-profiling middels DHCP en TCP fingerprinting
• Meerdere authentication/authorization sources mogelijk(AD, LDAP, SQL dB)