Een dubbel veilige infrastructuur voor EPZ

De nieuwe data-infrastructuur van EPZ past perfect bij de wensen van de grootste elektriciteitsproducent van Zeeland en haar gebruikers.
HPE Platinum Converged Infrastructure Partner AXEZ zorgde voor een naadloze implementatie van de volledige server- en storage omgeving, met als resultaat vereenvoudigd management en maximale databeschikbaarheid.

“HPE maakte de ICT-infrastructuur zo compleet dat wij volledige replicatie kunnen draaien binnen onze twee datacenters op het EPZ-terrein.”

Meer informatie

Erwin Frederiks
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Hidden

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Van HPE-UX naar complete oplossing

EPZ in Borssele produceert elektriciteit met behulp van een kernreactor. Bij het bedrijf werken ongeveer 550 medewerkers. “ICT wordt op verschillende niveaus ingezet binnen EPZ,” vertelt Stefan Koster, Technisch ICT-architect bij EPZ. “Ondersteunend aan de bedrijfsvoering, zoals financiële processen, maar ook aansturend. Zo is het voor ons essentieel om te weten wat er in de kernreactor gebeurt en wanneer het onderhoud moet plaatsvinden.” Onder leiding van Hendrik-Jan de Graaf, Manager ICT, werken Stefan Koster en zijn collega’s aan de ICT van EPZ. Zowel aan dagelijkse werkzaamheden als aan grotere projecten, zoals de aanschaf van een nieuwe data-infrastructuur. Stefan Koster: “Onze bestaande server- en storageoplossing was aan vervanging toe. Vanuit de reeds aanwezige HPE omgeving, waarmee we verder wilden, zijn we onze kwalificatie begonnen. Al gauw bleek vernieuwen evenveel te kosten als het verlengen van support op de verouderde omgeving. Het bleek voor ons rendabel om voor een nieuwe infrastructuur te kiezen met bovendien tweeëneenhalf keer zoveel capaciteit. De uitdaging was om onze ERP-oplossing te behouden. Met randvoorwaarden kwamen we tot een nieuwe robuuste, meerjarige oplossing.”

Leveranciers genoeg

Joost van Schaik, als Storage Sales bij AXEZ het eerste aanspreekpunt voor EPZ, vertelt dat AXEZ door HPE bij EPZ is voorgesteld, waarna er samen de nodige war-roomsessies plaatsvonden.
“Vanuit de ervaring van alle betrokkenen en nodige finetuning zijn we tot de optimale invulling voor EPZ gekomen.”
Erwin Frederiks, Account Executive bij AXEZ, geeft aan waarom HPE juist AXEZ aandroeg: “Leveranciers genoeg, maar partners te weinig!” Omdat ICT voor een kennisorganisatie als EPZ een strategisch middel is om doelstellingen te realiseren, is het van groot belang dat bedrijfsprocessen optimaal zijn ingericht. “AXEZ is tot op de dag van vandaag de juiste businesspartner voor EPZ gebleken. Onze kracht is dan ook dat we samen bij onze klanten in een projectteam aan vraagstukken rondom databeschikbaarheid werken, met de nadruk op samen. HPE weet dat van ons.”

Supersnelle doorlooptijd

De totaaloplossing waarvoor werd gekozen bestaat uit een complete HPE Converged Infrastructure; 3PAR storage, Blade servers, networking, StoreOnce backup en management software.
In slechts zes weken tijd is de oplossing geleverd, geïnstalleerd en gemigreerd. Dat is erg snel voor een dergelijk project. Stefan Koster geeft aan hoe de samenwerking met AXEZ verliep: “We
hebben zelden zo veel goed samenwerkende niet-EPZ’ers bij EPZ gehad. Dat was heel fijn om mee te maken.” Lodewijk van der Sloot van OGD, de partij die het systeembeheer voor EPZ verzorgt, is een van de niet-EPZ’ers die bij het project betrokken was: “AXEZ werd ondersteund door de systeem- en netwerkbeheerders die hier al zaten. Er is meteen voor een goede overdracht gezorgd, zodat we de nieuwe infrastructuur direct konden gebruiken.”

3par

Support ondersteuning

Alle oude hardware is door HPE teruggenomen. Alle discs werden uit veiligheidsoverwegingen gecertificeerd gewiped. Stefan Koster vindt het absoluut een compliment waard hoe AXEZ de
serviceverlening voor de oude en nieuwe hardware regelde: “De oude infrastructuur van HPE had vanaf 1 januari geen supportcontract meer, maar de nieuwe oplossing nam pas vanaf 31 maart volledig het werk over. AXEZ heeft ervoor gezorgd dat we in die tussenliggende periode op beide omgevingen ondersteuning kregen. Dit haalde bij ons een enorme tijdsdruk weg. Ook HPE krijgt van Stefan Koster een compliment: “HPE heeft onze ICT infrastructuur dusdanig compleet gemaakt dat wij een volledige replicatie kunnen draaien binnen onze twee datacenters op het EPZ-terrein. Bij 100% falen van één site hebben wij dus geen dataverlies, terwijl we voor deze schaalbaarheid niet de hoofdprijs hoeven te betalen.”

Proactive Services in aangepaste vorm

De geleverde oplossing is inclusief HPE’s Proactive Services. Maar dan wel in aangepaste vorm, vertelt Stefan Koster: “HPE krijgt enkel de melding dat er iets aan de hand is, maar kan, vanwege veiligheidsredenen, niet van buitenaf ons systeem in. De te analyseren gegevens bereiken AXEZ op een alternatieve wijze.”

HPE Converged Systems

• Lagere kosten
• Meer flexibiliteit
• Meer efficiëntie
• Minder complexiteit
• Eenvoudiger beheer