De meest gestelde vragen op Big Data 2018

Wat heb ik gemist op de Big Data Expo 2018?

‘Hoe krijg ik inzicht in de waarde van mijn (nu nog) ongestructureerde data?’ ‘Kan ik vooraf bepalen wat de kosten en de ROI zullen zijn op een eventueel Big Data project in mijn organisatie?’ Dit waren waarschijnlijk de meest gestelde vragen in de Jaarbeurs.

Op 19 en 20 september 2018 werd in Utrecht de jaarlijkse Big Data Expo gehouden. AXEZ presenteerde haar Artificial Intelligence as a Service platform, GuardData.

 

 

Data analyse
Veel organisaties spelen met het idee om te starten met een Big Data-achtig project. Maar vaak weet men niet hoe te beginnen en wat er verwacht mag worden van zo’n project.

Men wil best investeren, maar dan moet er wel zicht zijn op een mogelijkheid om die investering terug te verdienen. Daarom zoeken veel organisaties naar mogelijkheden om laagdrempelig een analyse te doen van alle beschikbare (ongestructureerde) data.

Hulp bij inrichting
Verder willen bedrijven een beeld krijgen van de infrastructuur en applicaties die ze nodig hebben om continu Big Data analyses te kunnen uitvoeren binnen hun organisatie.

Welke investering in tijd en geld is er nodig en hoe moeten wij dat inpassen in onze bestaande IT infrastructuur?

Daarnaast vragen bedrijven zich klaarblijkelijk af hoe ze, na het structureren van alle data, komen tot nuttige overzichten en rapportages. Want het doel is niet om inzicht te krijgen, maar om bijvoorbeeld beter of effectiever te worden.

Artificial Intelligence as a Service
AXEZ heeft met GuardData de ideale  mogelijkheid om een passende Big Data omgeving te verzorgen voor elke organisatie. In samenwerking met Micro Focus kan met een beperkte doorlooptijd en tegen voorspelbare kosten de eerste Data Analyse gedaan worden.

Door gebruik te maken van de IT infrastructuur van GuardData zijn capaciteit, rekenkracht en  software licenties direct beschikbaar, zonder investering vooraf.

Met de Architecten en consultants van AXEZ en Micro Focus zet u een effectief project op dat zal leiden tot snelle resultaten tegen voorspelbare kosten.

Na de eerste analyse van de ongestructureerde data wordt gekeken welke waarde een continue analyse van de beschikbare data in uw organisatie heeft. Dan wordt ook duidelijk of het verstandig is om uw eigen IT infrastructuur aan te passen voor die Big Data activiteiten of dat het verstandig is om GuardData te integreren in uw bestaande IT Infrastructuur. Vaak zal dat veel effectiever zijn en minder impact hebben op de bestaande omgeving.

Met diverse bedrijven praten wij na deze beurs concreet verder over hun eerste stappen op het gebied van Big Data. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met Rene van Dop.