Dankzij Nimble Storage en Synergy Compute klaar voor toekomstige groei

Het aflopen van een leasecontract kan de trigger zijn voor het overstappen op de nieuwste technologie. Geadviseerd door vaste IT-partner AXEZ heeft KIEN de stap gezet naar Nimble Storage en HPE Synergy. Onmiddellijk schoten de beschikbaarheid en prestaties van de infrastructuur omhoog. Toekomstige groei kan gemakkelijk worden opgenomen, storage en compute zijn er klaar voor.

Coöperatie KIEN u.a. is een ICT-samenwerkingsverband van onderwijsinstellingen in de regio Zuid-Holland Zuid. De aangesloten leden hebben allemaal een eigen onderwijsvisie en -beleid, maar werken samen op het gebied van ICT. Bij KIEN gaat het om grote getallen: ruim 30.000 gebruikers brengen Terabytes aan data voort. En die data moeten vanuit het eigen datacentrum snel, veilig en continu beschikbaar zijn. Het hart van KIEN’s dienstverlening is de digitale leer- en werkomgeving MijnDigitale School.

De huidige en toekomstige ICT-behoeften in het onderwijs vragen om veel flexibiliteit. Dit brengt met zich mee dat er goed en doordacht met onderwijsgeld moet worden omgegaan zonder dat daarbij wordt afgedaan aan kwaliteit.

Meer informatie

Erwin Frederiks
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Hidden

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Uitdaging: nieuwe storage en compute,  maar welke?

Bij het aflopen van het IT-leasecontract stond KIEN begin 2018 voor de beslissing hoe en waarmee de data-opslag en -verwerking de komende jaren veilig gesteld kunnen worden, rekeninghoudend  met uitbreiding van de coöperatie, en dus van het datavolume.  “De prestaties van de compute- en storage-systemen en de toegang tot data en applicaties mogen niet lijden onder de groei. Ook moet het systeem piekbelastingen aankunnen, bijvoorbeeld als op maandagochtend tienduizenden gebruikers gelijktijdig bij hun data

willen,” zegt Marco de Jong, IT Architect bij KIEN. De Proliant C7000-servers in het datacenter waren aan het einde van hun economische levenscyclus. De Jong ging in eerste instantie uit van één-op-één vervanging.

Oplossing: Nimble en Synergy

Op advies van trusted IT-partner AXEZ heeft KIEN Nimble en Synergy opgenomen in het selectietraject. “Nimble vult in prijs en functionaliteit het gat tussen kleinere systemen en enterprise platforms zoals 3PAR, spot-on voor KIEN,” zegt René van Dop, directeur AXEZ. “En Synergy is een heel nieuwe soort infrastructuur, ontworpen om applicaties te ondersteunen in hybride omgevingen.”

Na uitvoerige oriëntatie heeft KIEN gekozen voor Nimble en Synergy. De Jong: “Vanwege alle innovaties, onder meer op het gebied van deduplicatie, compressie en beheer van HPE InfoSight. Het heeft ook geholpen dat HPE samen met AXEZ  als Proof of Concept een Nimble-systeem hebben geïnstalleerd, zodat we kosteloos goed konden testen. Onze support engineers waren direct om, net als voor Synergy.” AXEZ heeft vervolgens op basis van fixed price geholpen met de migratie van beide platforms en de verdere inrichting. “Wij zijn zo overtuigd van de kwaliteit van de HPE-technologie, dat we die garantie makkelijk durven geven,” zegt Van Dop.

Resultaten

Selectie en migratie zijn in drie maanden gerealiseerd.  De overgang naar Nimble was in een week voor elkaar.

Het Nimble-systeem heeft een capaciteit van 60TB. “Door Nimble’s geautomatiseerde deduplicatie en compressie is de 40TB van KIEN direct teruggebracht tot 20TB. De extra capaciteit versterkt de systeemprestaties en geeft KIEN de flexibiliteit om nog flink door te groeien,” zegt Van Dop.

Met HPE Synergy heeft KIEN het aantal fysieke nodes in het datacenter kunnen halveren tot zes. Dit levert aanzienlijke besparingen op in fysieke ruimte en stroomgebruik, terwijl  de prestaties sterk zijn toegenomen.

De Jong is erg te spreken over HPE InfoSight. Dit artificial intelligence predictive maintenance-systeem signaleert, voorspelt en verhelpt eventuele storingen, nog voor de gebruiker opmerkt dat er iets aan

de hand is. De Jong: “We hebben al die tijd geen enkele verstoring gehad. Alles werkt supersnel. Onze engineers zijn heel enthousiast en lovend. Het beheer over de hele omgeving is veel eenvoudiger geworden.”

Daarom AXEZ

AXEZ is 100% Hewlett Packard Enterprise (HPE) partner. Van Dop: “Wij zijn ervan overtuigd dat je met een duidelijke focus op één merk diepere kennis en ervaring opbouwt om klanten en relaties optimaal te helpen. De visie van HPE sluit naadloos aan op onze eigen visie.”

AXEZ is sinds tien jaar sparring partner van KIEN. “We hebben KIEN uitgelegd dat het overstappen op nieuwe technologie direct rendement oplevert, ook al moet de organisatie kennis opdoen van  de nieuwe platforms.”

Meer informatie over Synergy, klik hier