Complete storage- en serveroplossing voor Sundio Group

Als full digital tour operator waar klanten 24/7 online reizen kunnen boeken, moet Sundio Group kunnen rekenen op een uitstekende IT-performance en continue beschikbaarheid van data. Overtuigd van de kracht van hun server- en storageoplossing maakte AXEZ samen met HPE een Proof of Concept. Na een succesvolle implementatie profiteert Sundio Group nu dagelijks van de snelheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van hun IT-omgeving.

Alles geüniformeerd

Sundio Group, een grote Europese online tour operator in de reisbranche, biedt compleet verzorgde vakanties aan via internet. Sundio Group omvat zeventien labels, waaronder Sunweb, GOGO en Eliza was here. In heel Europa is deze full digital reisorganisatie actief met zo’n vijftig webwinkels. Dat IT uitermate belangrijk is voor het bedrijf is dan ook logisch. Gerben Nelemans, IT Director bij Sundio Group: “Aan de ‘voorkant’ hebben we de verschillende labels, positioneringen en doelgroepen. Maar aan de ‘achterkant’ is op IT-niveau alles geüniformeerd. We hebben één systeem waar we al onze reserveringen en boekingen in verwerken en waar onze voorraad wordt beheerd. Alles draait op één gecentraliseerd ITlandschap dat wordt aangestuurd door één centrale IT-afdeling voor de hele organisatie. Dat zorgt voor uniformiteit, beheersbaarheid, efficiency en schaalbaarheid. Beheer, operatie en development doen we allemaal in eigen huis. In totaal bestaat onze IT-afdeling uit ongeveer 60 specialisten op verschillende locaties.”

“De implementatie moest plaatsvinden zonder impact op de bestaande omgeving. Onze websites en webwinkels draaien immers gewoon door, 24/7.”

 

Meer informatie

Remco van der Molen Kuipers
  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

  • Hidden

  • Bekijk hier wat we met uw gegevens doen.

Eerst zien, dan geloven

De IT-afdeling van Sundio Group wordt al een jaar of tien ondersteund door AXEZ, HPE Converged System Partner of the Year 2015. Remco van der Molen Kuipers, Commercieel Directeur van AXEZ: “Wij helpen voornamelijk met de backofficeinfrastructuur, dus servers, storage, networking en bepaalde softwaretools.” Ook bij de vervanging van de voormalige storage- en back-upapparatuur werd de hulp van AXEZ ingeroepen. Samen met de IT’ers van Sundio Group werd tot een projectvoorstel gekomen, op basis van HPE-hardware. “Performance was voor Sundio Group een belangrijk uitgangspunt van de nieuwe omgeving,” vertelt Van der Molen Kuipers. “De nieuwe oplossing moest bewezen een bepaalde snelheid kunnen genereren van minimaal 44.000 IOPS. Dat wilde Sundio niet zomaar op papier hebben, maar in de praktijk zien.” AXEZ ging samen met HPE de uitdaging aan om Sundio Group een Proof of Concept te laten zien. Bij het lab van HPE in het Duitse Böblingen is exact de door AXEZ voorgestelde opstelling opgebouwd die heeft aangetoond dat aan de gestelde eisen werd voldaan. De hardware presteerde nog beter dan verwacht.

Proof of Concept

Koen Reijns, IT Operations Manager bij Sundio Group: “De storage is berekend op de performance die we nodig hebben voor onze omgeving, rekening houdend met de groei in de komende jaren. De prijs voor een reis die wij verkopen is afhankelijk van allerlei variabelen, zoals reisduur en reisdatum. Al die informatie moet direct beschikbaar zijn voor onze klanten. Je kunt wel zeggen dat data de levensader is van ons bedrijf. Daarom moeten we ons wapenen tegen eventuele uitval en beschikbaarheidsproblemen en alleen topkwaliteit is goed genoeg. Om die reden hebben we gekozen voor een tweede locatie om te kunnen uitwijken. Nu hebben we twee datacenters en is onze complete server- en storagehardware compleet vernieuwd.

Succesvolle migratie

De door AXEZ geleverde oplossing bestaat uit een compleet pakket HPE-hardware: HPE 3PAR 7400, HPE Back-up hardware op basis van StoreOnce, HPE Blade Servers, HPE DataProtector, HPE ClusterExtentions en HPE Networking. Tijdens het samenstellen van het projectvoorstel en de verdere verloop van het project, stelde AXEZ continu kritische vragen ter ondersteuning van Sundio Group. De specialisten van AXEZ ondersteunden ook bij het projectmanagement, de installatie en implementatie. Voor de migratie van alle data werkten HPE en de mensen van Sundio Group samen. “Een spannend moment,” vertelt Reijns, “alles moest gebeuren zonder impact te hebben op de bestaande omgeving. Onze websites en webwinkels draaien immers gewoon door, 24/7. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alle storagedata ’s nachts in een weekend te migreren. Dat verliep gelukkig vlekkeloos.”

HPE Proactive Services

AXEZ is trots op de uiteindelijk geleverde hardware-oplossing en Sundio Group is zeer tevreden met het resultaat. Ook over HPE Proactive Services zijn ze positief. Van der Molen Kuipers: “Dit biedt een maximale garantie voor optimale uptime. Het mooie is dat Sundio Group zelf minder actie hoeft te ondernemen als er iets met de hardware is. Het systeem signaleert naar HPE als er schijfproblemen zijn of wanneer er een trend wordt gesignaleerd die tot hardware-uitval zou kunnen leiden. In zo’n geval wordt Sundio Group op de hoogte gesteld dat er iets aan de hand is en dat er een monteur onderweg is. Wij krijgen bij AXEZ dan ook een melding, zodat we weten wat er speelt.” Dankzij de nieuwe HPE-hardware is Sundio Group klaar voor toekomstige groei van de organisatie. Qua performance, databeschikbaarheid, schaalbaarheid én continuïteit.

De voordelen van HPE Proactive Services:

• Tijdsbesparing, want er wordt snel gereageerd door HPE specialisten

• Proactiviteit voorkomt uitval van hardware

• De nieuwste tools zorgen voor rapportages op maat

• Ondersteuning voor hard- én software is slechts één telefoontje verwijderd

• Experts in escalatiemanagement staan paraat wanneer dat nodig is

• End-to-end call ownership door specialisten met geavanceerde technische expertise