Cloud zonder compromis

Het belang van IT voor bedrijven en organisaties is ontegenzeggelijk groot. Het is verwonderlijk dat dat belang niet altijd terug te vinden is in de wijze waarop er naar IT gekeken wordt. Het besef van de waarde van de IT-omgeving ontbreekt. Totdat het mis gaat…

Veel organisaties kunnen wel overleven als de IT-omgeving niet werkt, een paar uur of zelfs wel een dag. Het kost geld en levert schade, zeker, maar het is vaak niet bedreigend voor het bestaansrecht van de organisatie. Dit soort organisaties neemt het risico van een niet werkende IT voor lief, al dan niet als een bewuste keuze.

Dat geldt vooral voor zakelijke dienstverleners en het midden- en kleinbedrijf. De investeringen in een betrouwbare, toekomstbestendige IT wegen vaak niet op tegen de voordelen. Maar wat nu als je je beweegt in een dynamischere wereld? In de wereld van supply chain, industrie of online retail? Dan telt iedere seconde.

Iedere seconde uitval kost geld. Gemiste omzet, verkeerde leveringen, geproduceerde (vers) producten die niet meer geleverd kunnen worden, en zo meer. De directe schade kan in de miljoenen lopen. Voor die situaties rendeert het investeren in een optimaal betrouwbare IT-omgeving wel.

Hoe realiseer je zo’n omgeving?

Hoe creëer je nou een omgeving die maximaal 30 seconden per jaar zou kunnen uitvallen? Dat vergt een compromisloze architectuur. Het vergt een omgeving met de dynamiek en voordelen die een infrastructuur Cloud ‘by default’ biedt, maar dan zonder enige compromis. Hoe realiseer je die?

AXEZ biedt een Cloud-omgeving voor klanten die geen compromis in hun IT willen. Met de hoogste beschikbaarheid mogelijk in de Nederlandse Cloud markt, ondersteunen wij bedrijven die compleet afhankelijk zijn van de werking van hun IT-omgeving. Wij hebben die gerealiseerd op basis van de volgende drie principes:

  1. Extreem redundantie denken

In alle onderdelen van de AXEZ Cloud hebben we als stelregel dat ieder onderdeel redundant is uitgevoerd. Deze stelregel hebben we in de complete architectuur doorgevoerd. Van locaties en systemen tot de kleinste onderdelen in onze Cloud. Alles is redundant uitgevoerd.

  1. Standaardisatie

We hebben als omgeving gekozen voor standaardisatie qua type systemen, zowel voor wat betreft technologie als leverancier. Al jaren werken wij als AXEZ samen met HPE als leverancier met de oplossingen van HPE Greenlake specifiek voor onze Cloud dienstverlening. Dit levert zowel technisch als operationeel de stabiliteit die een Cloud zonder Compromis nodig heeft.

  1. Niet stilzitten

Het ontwerpen en realiseren van een omgeving is één onderdeel van het kunnen leveren van een Cloud met 99,9999% beschikbaarheid. Het onderhouden, monitoren en blijven optimaliseren van deze omgeving is net zo belangrijk. Ook hierin zijn de details cruciaal. Welke drempelwaardes stel je in, hoe is het supportproces geregeld met je leverancier, het up-to-date houden van de kennis van je mensen en het continu onderzoeken welke nieuwe technologie de beschikbaarheid nog beter zou kunnen maken.

Een private Cloud omgeving met een beschikbaarheid van 6 negens is te realiseren, wij laten dit in de praktijk zien. Maar het vergt bewuste keuzes en sluit het nemen van compromissen uit.

Onze omgeving is opgezet voor de organisaties waar uitval van hun IT desastreus is. Daar waar uitval miljoenen of zelfs levens kost. Daar waar organisaties ervan uit moeten kunnen gaan dat de IT het fundament vormt voor de levensvatbaarheid van hun organisatie. De basis in de technologie voor operationele betrouwbaarheid vergt dus keuzes, kennis en een gedegen aanpak. Het vergt expertise.

Wilt u meer weten hoe wij tot deze keuzes zijn gekomen, en wat onze keuze voor een oplossing als HPE Greenlake in de praktijk brengt, neem contact op met René van Dop.