Aruba is de eerste die ICSA Labs Secure SD-WAN-certificering behaalt

Volgens de ICSA Labs Secure SD-WAN Certification Testing is Aruba SD-WAN veilig omdat (1) Aruba SD-WAN als product zelf veilig is. Bovendien is (2) de SD-WAN-communicatie veilig. Verder (3) dwingt Aruba SD-WAN het beleid goed af. Dit omvat beleidshandhaving voor zowel WAN-specifieke functies als beveiligingsbeleid, net als een ICSA Labs Certified Firewal.

Aruba SD-WAN-product biedt ook aanvullende beveiligingsfunctionaliteit, hetzij inherent aan zichzelf, hetzij via een externe oplossing. ICSA Labs merkt op dat: “De vereiste beleidsconfiguratie om beveiligingsbeleid in te stellen voor netwerkverkeer in ICSA Labs Secure SD-WAN testen gelijkwaardig is aan ICSA Labs Corporate Firewall Certificering.”

Vergelijkbaar met firewalls, test ICSA Labs of Secure SD-WAN componenten ‘stateful’ zijn, dat ze bijvoorbeeld niet vatbaar zijn voor denial of service aanvallen. Ook of de componenten zelf onkwetsbaar zijn voor bekende bedreigingen, of dat ze elk het geconfigureerde beveiligingsbeleid goed afdwingen. Aruba SD-WAN doorstond de volledige test en verdiende daarmee als eerste SD-WAN leverancier het ICSA Labs Secure SD-WAN certificaat.

Hoe bepaalt ICSA Labs dat een SD-WAN oplossing certificaat waardig is?

ICSA Labs is een wereldwijde organisatie die het testen en certificeren van beveiligings- en gezondheids-IT-producten en op het netwerk aangesloten apparaten verzorgt. Zo zorgen zij voor een onafhankelijke vaststelling van de conformiteit, betrouwbaarheid en prestaties van de producten. ICSA Labs staat bekend om het testen van firewalls, anti-malware en andere beveiligingsoplossingen. ICSA Labs heeft onlangs een nieuwe certificering voor SD-WAN toegevoegd, genaamd “Secure SD-WAN”.