4 redenen waarom Dell EMC PowerStore niet kan tippen aan HPE Nimble Storage

Dell EMC heeft onlangs PowerStore geannonceerd, hun nieuwe opslagplatform voor het middensegment, bedoeld om Unity, SC Series en XtremIO te vervangen. Ze brachten functies onder de aandacht, waaronder clustering met meerdere arrays, data-in-place upgrades en automatiseringfuncties waarvan we het erover eens zijn dat ze belangrijk zijn, maar niet erg vernieuwend, aangezien HPE Nimble Storage ze al jaren levert.

Ondanks dat PowerStore is gepositioneerd als oplossing voor het datatijdperk, doet het bij lange na niet genoeg om te leveren wat bedrijven vandaag de dag verwachten van hun opslagplatform.

Wat bedrijven tegenwoordig nodig hebben, gaat verder dan het specificaties. Organisaties hebben een bewezen opslagplatform nodig dat hun bedrijfskritische apps kan uitvoeren, verstoringen van applicaties kan elimineren, de cloud-ervaring kan bieden en het potentieel van hybride cloud benut.

Dát is waar HPE Nimble Storage schittert en waar Dell EMC PowerStore tekort schiet.

  1. Bedrijfskritische apps voor je laten werken

Bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van applicaties, van back-end operaties tot de levering van producten en diensten. Daarom zijn bewezen beschikbaarheid, bescherming van gegevens en zorgen dat applicaties up-to-date blijven belangrijker dan ooit.

Veel mensen ‘in de markt’ en zeker bij HPE krabben zich achter de oren nu Dell EMC  komt met PowerStore die alleen RAID 5 ondersteunt, oude technologie die kan leiden tot catastrofaal gegevensverlies bij meer dan één schijfstoring. Ter vergelijking: met HPE Nimble Storage kan je gelijktijdig 3 gelijktijdige schijfstoringen + SSD Read sector errors (triple + parity RAID). Tegelijk kan er ook nog een controller storing optreden zonder dat dit dataverlies tot gevolg heeft.
Dat is dus niet een beetje robuuster, maar van heel andere orde.

PowerStore wordt ook op de markt gebracht als ‘ontworpen voor 6x9s’-beschikbaarheid. Maar “ontworpen zijn voor” (theoretische projecties) is niet hetzelfde als bewezen beschikbaarheid op echte installaties. Nimble heeft al vele jaren een gemeten beschikbaarheid van 6×9 (en tikt de 7×9 aan) op duizenden geïnstalleerde omgevingen. 6x9s gemeten beschikbaarheid is dan ook geen belofte, maar een garantie voor elke HPE Nimble Storage-klant.

  1. Het voorkomen van problemen met applicaties

Ondernemingen moeten altijd bereikbaar, altijd snel en altijd wendbaar zijn. Ze hebben geen tijd om brandjes te blussen en op problemen te reageren. De enige manier om vooruit te komen is met intelligentie die problemen voorspelt, die niet alleen kijkt naar fysieke opslag maar ook naar virtuele machines. Intelligentie die actie onderneemt om veelvoorkomende support zaken te automatiseren, proactief storingen weet te voorkomen en klanten voorziet van ‘context aware’ adviezen gericht op het verbeteren van prestaties en het optimaliseren van de infratructuur (Full Stack & Cross Stack Analytics).

Dell EMC probeert de roep om intelligentie te beantwoorden met CloudIQ, een applicatie die “voorziet in eenvoudige bewaking en probleemoplossing” voor opslagsystemen. Maar met de complexiteit van de huidige infrastructuren is alleen de storage monitoren  te beperkt.

HPE InfoSight daarentegen is echte intelligentie. Sinds 2010 heeft het meer dan 1250 biljoen datapunten van meer dan 150.000 systemen geanalyseerd en heeft het klanten meer dan 1,5 miljoen uur aan verloren productiviteit bespaard. Het maakt gebruik van van Artificial Intelligence en geavanceerde machine learning en kan aantoonbaar 86% van de problemen voorspellen en vaak voorkomen dat gebruikers er last van kunnen krijgen. En deze intelligentie gaat verder dan opslag. Om diepgaande inzichten te geven is wordt gekeken naar de complete virtuele en fysieke infrastructuur.

  1. Het potentieel van hybrid cloud

De belofte van hybride cloud is de flexibiliteit om data over clouds en on premise te verplaatsen, te beheren en te beschermen.

HPE biedt die naadloze ervaring door HPE Nimble Storage ‘native’ te koppelen en uit te breiden naar de private cloud (zoals GuardData) en public cloud met HPE Cloud Volumes Services, waarbij data snel, flexibel, transparant en zeer kosteneffectief (geen ingress en egress kosten bij Cloud Volumes) kan worden gekoppeld met MS Azure of AWS of andere providers. Deze naadloze hybrid cloud ervaring is zoals Hybrid Cloud bedoeld is.

AXEZ en HPE bieden betrouwbare clouddiensten, datamobiliteit en de mogelijkheid om snel en veilig op te schalen

Natuurlijk kan Dell EMC hun opslag verbinden met de public  cloud, maar HPE Nimble Storage gaat verder met een echte cloudservice of on-demand afname en financiering voor on premise. Dit helpt onze klanten hun flexibiliteit en innovatie te maximaliseren en hun kostenstructuur te optimaliseren zonder vendor lock-in van een grote cloud provider.

  1. Cloud gevoel en zekerheid

Of het nu gaat om bedrijfskritische applicaties of om intelligentie en echt voorspellend zijn of om het leveren van een on-premise cloud leveren of  om het echt leveren van hybride cloud… HPE Nimble Storage levert een klantervaring die uitblinkt. Met een extreem hoge NPS score van 85 (schaal van -100 tot +100) zijn Nimble gebruikers bijna zonder uitzondering zeer tevreden.

Een duidelijk voorbeeld is ondersteuning. Ondersteuning met escalaties van niveau 1 via 2 naar het hoogste niveau) is niet meer van deze tijd. Dat is reactief en te traag om problemen op te lossen voordat ze een probleem zijn. Met HPE Nimble Storage hebben klanten directe toegang tot niveau 3. De wereldwijde informatie is direct en altijd beschikbaar. Bij HPE is niveau 1 en 2 het voorspellen en geautomatiseerd oplossen van cases. Dat betekent geen escalaties meer, 73% minder supporttickets en 85% minder tijd besteed aan het oplossen van storageproblemen.

Bovendien is het mogelijk om een on-premises cloud ervaring te hebben door HPE Nimble Storage dHCI ‘as a service’ te gebruiken via HPE GreenLake. Dan heb je er helemaal geen omkijken meer aan: operationeel, strategisch en financieel uitbesteden en toch de zekerheid van on premise. Wij spreken onze klanten graag, ook als ze een probleem hebben. Je mag natuurlijk altijd even bellen om te vertellen dat het fantastisch gaat…

Wat moet storage voor jou doen en ben je nu echt tevreden?

HPE Nimble Storage geeft een nieuwe kijk op de wensen en eisen voor Enterprise Storage met unieke oplossingen die IT vereenvoudigen en de flexibiliteit van de organisatie gedurende de datalevenscyclus optimaal houdt. HPE Nimble storage past kunstmatige intelligentie en machine learning direct en pratisch (geen marketing buzzword) in en het geeft je een ervaring waar je echt dol op zult zijn. Als je bestaande gebruikers wilt spreken, dan regelen wij dat voor je.

Als je nu gebruiker bent van Dell EMC midrange storage-producten, dan laten wij graag zien hoe HPE Nimble Storage jouw ‘IT leven’ zal verbeteren.

En vergeet niet: wij kunnen ook helpen de investering in HPE Nimble Storage gemakkelijker te maken met financiële aanbiedingen waarbij bestaande storage systemen meegenomen worden.

 

Hier zijn nog 12 redenen waarom organisaties overstappen van Dell EMC naar HPE Nimble Storage.  (link: https://h20195.www2.hpe.com/v2/Getdocument.aspx?docname=a50001170enw#)

Een uitgebreide versie van dit artikel verscheen in mei 2020 op community.hpe.com (link https://community.hpe.com/t5/around-the-storage-block/five-ways-dell-emc-powerstore-doesn-t-measure-up-to-hpe-nimble/ba-p/7088115#.XvsMdygzZEY) Daar kun je verwijzingen vinden naar bronnen en achtergrond informatie.